Blue Flower

 

Waarom bestaat het Citypastoraat?

 De Herberg

In het kort gezegd is het doel van de Stichting Citypastoraat, zoals vastgelegd in de statuten, om als gezamenlijke kerken op een praktische wijze present te zijn in de binnenstad van Apeldoorn.

De kerken weten zich immers geïnspireerd door de evangelische opdracht om om te zien naar de naaste, die hulp behoeft. Kernbegrippen als barmhartigheid en solidariteit staan hierin centraal.

De stichting vertegenwoordigt de kerken in formele zin weliswaar niet, maar behoeft de medewerking van de kerken in alle opzichten.

Kern van de doelstelling is het op praktische wijze present zijn. Dit present zijn openbaart zich door middel van het inloophuis ‘De Herberg', waar iedereen die daaraan behoefte heeft, welkom is. Dit kan gelegen zijn in de behoefte aan ontmoeting met anderen, aan rust en bezinning, aan aandacht en/of hulp op levensbeschouwelijk of maatschappelijk gebied, maar ook gewoon aan het drinken van een kopje koffie of thee in het gezelschap van anderen.

 

 achteringang-IMG 8216IMG 8243100 0572

 
 

Het inloophuis ‘De Herberg’ dateert reeds van 1978. De plaatselijke kerken geven op deze wijze uiting aan maatschappelijke dienstbaarheid voor de Apeldoornse samen­leving. De naam staat symbool voor gast­vrijheid. ‘De Herberg’ wil een plaats zijn, waar mensen elkaar kunnen ont­moeten, waar gelegenheid is om zich even terug te trekken uit de hektiek van het leven en de zorgen van alle dag, waar mensen hun verhaal kwijt kunnen, omdat ze er een luisterend oor vinden.

‘De Herberg’ is er voor iedereen, ongeacht ras of geloof. Het is een plek waar mensen kunnen zijn zoals ze zijn, waar ze zichzelf kunnen zijn.

‘De Herberg’ wordt o.a. betaald door de plaat­selijke kerken en wordt gedragen door de inzet van vele vrijwilligers. 

Financiële bijdragen zijn natuurlijk van harte welkom.

Hiervoor kan men zich ook aanmelden als donateur van de Stichting ‘Vrienden van De Herberg’.

  

Bezoekers

  • Ook jonge mensen  bezoeken ‘De Herberg’
  • Het bezoekersaantal mannen en vrouwen is nagenoeg gelijk
  • Bezoekers nemen zo nu en dan ook zelf wat lekkers mee om uit te delen
  • Op dagen dat er soep is komen er meestal meer bezoekers

Het huren van ruimten

Voor kerkelijke en sociale activiteiten kunnen in ‘De Herberg’ ruimten worden gehuurd.

Werkelijk, het belangrijkste element dat wordt beschouwd, terwijl het bestellen drugs van het web is om een ​​beste keuze. Sommige geneesmiddelen zijn bekend. Andere traktatie bepaalde aandoeningen zoals angststoornis. Er zijn duikers geneesmiddelen voor mannelijke impotentie te genezen. Hoe zit het met "kamagra jelly" en "kamagra"? In dit artikel is het meer vertellen over de tekenen van erectiestoornissen en "cialis 20 mg kopen". Het belangrijkste wat je moet search is "kamagra kopen". Maar om een ​​man erectiele probleem op te sporen, de arts zal vermoedelijk beginnen met een grondige geschiedenis van de symptomen. Er zijn diverse geneesmiddelen voor de behandeling van impotentie. Neem de verpakking mee, zelfs als deze leeg is. Als je geneigd te denken dat iemand een overdosis van deze drug zouden hebben genomen, gaat u naar de afdeling spoedeisende hulp van het plaatselijke ziekenhuis in een keer.